indoor / outdoor

outdoor

indoor

Stiai aceste modalitati de a produce placi wpc ?

Iată mai multe tipuri de procese de fabricație utilizate pentru a produce plăci WPC (compozit lemn-plastic). Aceste procese pot fi grupate în linii mari în două categorii:

Extrudare

Acest proces implică topirea fibrelor de plastic și lemn împreună și forțarea amestecului printr-o matriță pentru a crea forma dorită a plăcii WPC. Materialul extrudat este apoi răcit și tăiat la lungimea dorită.

Turnare

Acest proces implică amestecarea fibrelor de plastic și lemn împreună și apoi presarea amestecului într-o matriță pentru a crea forma dorită a plăcii WPC. Materialul turnat este apoi răcit și îndepărtat din matriță.

Atât procesele de extrudare, cât și cele de turnare pot fi utilizate pentru a produce o gamă largă de dimensiuni, forme și profile de plăci WPC, în funcție de nevoile specifice ale aplicației.

Pe lângă aceste două procese primare de fabricație, există și câteva variante și abordări hibride care pot fi utilizate pentru a produce plăci WPC. De exemplu, unii producători folosesc un proces numit co-extrudare, care implică extrudarea mai multor straturi de material cu proprietăți diferite pentru a crea o placă WPC cu caracteristici de performanță îmbunătățite. Alți producători folosesc un proces numit turnare prin injecție, care implică injectarea amestecului de plastic și fibre de lemn într-o matriță sub presiune înaltă.

În general, alegerea procesului de fabricație pentru plăcile WPC va depinde de nevoile și obiectivele specifice ale proiectului.

Share

Alte Posturi